„Чаробњак из Оза” је увек актуелан

После стодвадесет година од како је написан, „Чаробњак из Оза” и даље заокупљује пажњу малишана. Поучна прича уз добре костиме и одличну глуму врањанских поклоника богиње Талије највероватније су разлог што се ова представа нашла на репертоару овогодишњег ЗИПО феста.

„Чаробњак из Оза” је за глумце најзрелији текст за децу, јер се бави тим суштинским стварима, а то је пружање руке помоћи у најтежим тренуцима.

− Дороти која је у великим проблемима, јер се нашла у некој земљи Оз, а заборавља свој проблем и жели да помогне људима, јер је свесна да само заједно, односно лакше је заједно наћи тај излаз и доћи до тог неког решења. Мислим да сви некако то заборављамо и ја стално то желим да повлачим, да је заправо поука ове представе не што је све тако лепршаво, све што је тако весело, разиграно, већ управо та прича коју ми причамо и која из секунде у секунд добија на тежини − сматра Марко Петровић, који у представи глуми лава.

Представу Пулс театра из Лазаревца „Сребрни цар” малишани ће моћи да погледају вечерас од 19 сати, док је сутрашњи, пети дан резервисан за представу „Бела грива” у извођењу Позоришта лутака „Пинокио” из Београда. 

Како је у сали ограничен број места  и вечерашња представа  биће емитована преко интернета.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × two =