Будући прваци дочекани игром и песмом

Основна школа „Љупче Николић”, школа са најдужом традицијом у Алексинцу,  након увертире у четвртак, отворила је крајем прошле седмице и званично своја врата за све предшколце.

Будуће прваке дочекао је шпалир садашњих првака, а у сали су их приредбом – игром, песмом и глумом разгалили ученици 4. разреда, чије ће учитељице ускоро учити и њих, нове ђаке.

Након приредбе малишани су имали прилику да дуж ходника обиђу штандове које су предметни наставници са својим ученицима припремили, па су гости могли да завире у непознати свет старијих разреда као што су хемијски експерименти, костими из прошлости, ерупције вулкана, роботи и математичке мозгалице.

Један од штандова…

На крају ходника могли су и лично да се упознају са учитељицама Биљаном Берић, Невеном Момчиловић, Горданом Симић и Оливером Стојковић које су их дочекале срдачним осмехом, а било је и прилике да се поиграју у будућим учионицама.

Овом догађају у школи предходила је, дан раније, Ретроспективна изложба ликовних радова ученика ове школе. Након тога у Великој сали Дома културе одиграна је и ученичка представа „Ко је сместио Вуку?” када су ученици ове алексиначке осмолетке представили своју школу у најбољем светлу будућим првацима.

Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + four =