Браво: Лазар трећи у Србији, Брђанка пета

Седмо коло Трекинг и трејл лиге Србије, чији је старт и циљ био у Овчар бањи,  одржано је на Овчару и Каблару, чиме је практично окончан овогодишњи циклус овог надметања које из године у годину добија све више присталица.

Као и у претходним, и у овом колу такмичио се трекинг тим Планинарско-скијашког клуба Брђанка из Алексинца. Велику стазу, која је дуга 34 километра са успоном од 1.520 метара надморске висине, успешно су завршили Лазар Момчиловић, Дејан Миловановић и Јелена Јонић, Саша Стевановић је успешно окончао средњу (25 км, висинска разлика 1.150 м), а Трајанка Трајковић малу стазу (16 км, вис. разлика 820 м).

− У Трекинг и трејл лиги Србије ове године надметало се 45 клубова − каже Јелена Јонић, вођа тима. – Наши чланови такмичили су се у свих седам кола, као и на Државном првенству, и у генералном пласману заузели смо пето место, што је одличан резултат. Наредне године очекујемо још бољи пласман − додаје Јелена. 

Када је реч о појединачном пласману, одличан резултат остварио је Лазар Момчиловић који је освојио треће место у Србији у генералном пласману. Наравно, овим резултатом Момчиловић је допринео и добром пласману Брђанке у Трекинг и трејл лиги Србије. Свој пуни допринос успеху клуба дали су и остали такмичари који су ове године бранили боје Брђанке, а то су: Марко Николић, Павле Јовић, Дејан Миловановић, Саша Стевановић и Стеван Стевановић.

Фотографије: Лична архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − three =