Браво: Два Лава, Јана, Петар и Лазар на државном првенству!

Протеклог викенда такмичари Џудо клуба „Алексинац” учествовали су на два такмичења и забележили сјајне резултате – у суботу су били у Великом Градишту на Првенству Централне Србије за старије пионире, а у недељу на међународном турниру „Јагодина опен” у Јагодини.

На Првенству Централне Србије, међу 25 клубова са 119 такмичара, представници Џудо клуба „Алексинац” у укупном пласману заузели су високу, трећу позицију са 25 бодова, три мање од првопласираног „13. маја” са Уба. Када је реч о појединачним резултатима, Алексинчани су освојили једну златну медаљу и по два сребрна и бронзана одличја.

Најсјајнију медаљу изборио је Лав Петровић (до 55 кг), сребро је припало Јани Милојковић (+63 кг) и Лаву Илчићу (до 46 кг), а бронза Петру Стоиљковићу (-50 кг) и Лазару Стаменковићу (до 66 кг). Уједно, њих петоро изборили су пласман на Појединачно првенство Србије које ће у суботу бити одржано у Београду.

А дан касније, дакле у недељу, представници Џудо клуба „Алексинац”, њих шесторо, учествовали су на међународном турниру „Јагодина опен” у Јагодини који је окупио 327 такмичара из 43 клуба, из Србије и Румуније. Освојили су једну златну и две бронзане медаље, и два пета места.

Златну медаљу освојио је Лазар Стоиљковић (кадети, до 90 кг), а бронзана одличја Василије Миленковић (ст. полетарци, до 38 кг) и Дуња Ивковић (млађе пионирке, до 48 кг). Пета места освојили су Вук Петровић и Дуња Драгићевић.

− Резултати довољно говоре да у клубу озбиљно и предано радимо. Ово је прилика да изразим захвалност родитељима наших такмичара на подршци и помоћи око организације одласка на такмичење − каже за наш портал Бојана Станковић, тренер Џудо клуба „Алексинац”, и додаје ће у недељу њени такмичари учествовати на Купу цара Константина у Нишу.

Фотографије: ЏК „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × five =