Богата понуда на Сајму туризма

Овогодишњи Сајам туризма окупио је бројне туристичке агенције, организације и угоститеље, па посетиоци имају прилику да истраже широк спектар туристичких искустава и идеја, укључујући сеоски туризам, обиласке разних делова Србије, региона, урбаних подручја, али и других континената.

На штандовима су истакнуте разноврсне понуде летовања и зимовања, пружајући посетиоцима увид у идиличне плаже, културна богатства читавог региона и шире, међутим, поред понуда популарних дестинација, своју историјску, културну и уметничку баштину приказали представници и мање познатих али и не мање битних дестинација широм света.  Поред традиционалних дестинација које су популарне међу Србима попут Турске, Црне Горе, Туниса, на пример, први пут на Сајму туризма наступају Kамбоџа, Еквадор, Света Луција, Либија, а земље које поново учествују су Индонезија, Kуба и Сао Томе и Принципе.

Повољни су аранжмани, па се цене апартмана за путовање и боравак од 10 ноћења у Грчкој, тачније, на Ситонији током месеца маја, код појединих агенција крећу већ од  90 евра. Црна Гора своје апартмане у летњем периоду нуди за од око 200 евра, а Албанију је могуће посетити за Ускршње и првомајске празнике такође за мање од 200 евра, док су цене за летовање, када је у питању ноћење са доручком, минималне, већ од око 30 евра по особи.

Ови попусти важе и путем интернет страница туристичких агенција, па је овај период повољан за заказивање летовања по приступачним ценама.

У суседној хали окупиле су се бројне домаће и иностране компаније из најразличитијих области у вези са угоститељским делатностима које сваку туристичку понуду дижу на виши ниво, производњом, дистрибуцијом и продајом хотелског и угоститељског намештаја, опремом за кухиње, ресторане и барове, као и услужним делатностима, новим трендовима пословања, снабдевања и функционисања угоститељских објеката. Пажњу су привукла два пројекта, тачније робот-конобар, који служи храну у ресторану и разговара са гостима ресторана, и револуционарни роботизовани киоск, у коме један робот кува и служи кафу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =