Ближе се „Пекарски дани”

Манифестација „Пекарски дани” биће одржана и ове године у Алексинцу и то по 16. пут. За разлику од ранијих година када су се поштоваоци хлеба састајали с јесени три дана, манифестација ће као прошле године трајати само један дан и то 12. априла. Међутим, иако један дан, посетиоце ове манифестације очекује богат програм.

Додуше, у четвртак од 19 часова је отварање изложбеног дана ученичких ликовних радова у холу Дома културе пристиглих по конкурсу и изложбе „Савремено и традиционално пекарство”, али главна дешавања су планирана за петак.

Отварање манифестације је у петак од 9 часова у холу Дома културе, а у току дана посетиоце и учеснике очекује богат програм. За ученике основних школа биће организовано такмичење у изради фигурица од теста, а упоредо се одржава и такмичарска изложба у више категорија, под називом „Најлепши славски колач 2024”. Посетиоце овом приликом очекују и етнолошке поставке, радионице, стручна предавања, сечење и освећење школског славског колача и наравно програм доделе захвалница, диплома и награда.

Организатор манифестације „16. Пекарски дани”, Биотехнолишка школа „Шуматовац” и ове године очекује велики број гостију и учесника, јер је ова манифестација већ препознатљива како у Србији, тако и у окружењу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + fifteen =