Благи пораст броја незапослених

Према саопштењу о кретању на тржишту рада у Националној служби запошљавања Алексинац, у јулу месецу ове године регистровано је 4.826 лица на евиденцији, од тога нешто више од половине су жене.

Према статистици, незапосленост је у односу на последњи месец минуле године смањена за 8,65% или за 457 лица. У односу на исти период – јул 2021., број лица на евиденцији се смањио за 909 лица или 15,85%, а у односу на претходни месец-јун 2022. године, број лица на евиденцији се повећао за 19 лица.

Највеће учешће у регистрованој незапослености и даље имају према трајању незапослености лица која на посао чекају до једне године и они чине скоро трећину укупно регистрованих на евиденцији, док посматрано према годинама старости, највише је лица од 55 до 59 година и њих је нешто више од 13,55% од укупног броја.

Када је реч о структури лица према стручној спреми, на евиденцији нема већих одступања. Још увек је највећи број пријављених са првим степеном и они чине трећину. Са четвртим степеном је скоро четвртина укупног броја евидентираних, а у стопу их прате проценти са трећим степеном стручне спреме.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 2 =