Без гостију због короне

Општински одбори две опозиционе партије у Алексинцу, Демократске странке и Демократске странке Србије, данас су обележили страначку славу Ђурђевдан. Међутим, овог пута обележавање је протекло скромно и без гостију због тренутне епидемијске ситуације.

Општински одбор Демократске странке Србије је своју славу прославио у складу са тренутном ситуацијом. Чланови одбора су само пресекли колач и неће прослављати као што је то било ранијих година, односно неће бити никаквог окупљања. Тренутни лидер опозиције у општинском парламенту и некадашњи председник општине Иван Димић каже да овога пута нису позивали госте.

− Ми данашњи Ђурђевдан славимо у складу са тренутном ситуацијом и епидемијском и политичком, јер чини ми се да у овим условима ДСС веома отежано ради и финансијски и на све друге начине. Период између две славе карактерише период избора на којима смо учествовали на републичком и локалном нивоу. На локалном нивоу смо једина опозициона снага, односно у оквиру групе грађана коју су углавном водили људи из ДСС-а. И даље се фокусирамо на локалне проблеме и на рад у локалу, очекујући нека даља решавања везана за политичку сцену у Србији. У овом тренутку смо заинтересовани за оно што се дешава на територији општине Алексинац која има огромне проблеме пре свега у томе што се број становника општине смањио за 5.000 после 10 година, што је катастрофални податак. То говори о ситуацији у нашем крају и то је оно што нас сада интересује и на чему највише радимо − рекао је Иван Димић, председник Општинског одбора Демократске странке Србије у Алексинцу.

Када је реч о Општинском одбору Демократске странке, они данас нису славили, односно Ђурђевдан су обележили тако што су отишли у цркву и само упалили свећу. Како кажу, не славе из простог разлога, јер не желе да угрозе ничију безбедност.

− У јеку короне било каква славља и окупљања, као што знате и сами, су забрањена и не желимо да сносимо кривицу и да сносимо одговорност. А што се тиче рада Демократске странке у Алексинцу, она  је сходно дешавањима у протеклих годину и по дана на истом курсу на којем је и била и пре, значи, ми смо опозиција, стабилна. У потпуности смо ову фарсу од власти, локалне власти нарочито, препустили, јер нисмо желели једноставно да учествујемо, као што сам већ рекао, у фарси. Ово није руковођење, ово није власт, ово су људи који су уништили град − рекао је лидер Демократске странке у Алексинцу, Бобан Ранђеловић.

На насловној фотографији Иван Димић и Бобан Ранђеловић, фото из архиве.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × four =