Београђанин коме је Алексинац чист град

Писац Филип Грбић који је недавно у алексиначком Дому културе промовисао роман „Прелестˮ, изненадио је присутне једном својом констатацијом када је у питању наш град. Ничим изазван, веома озбиљно, саопштио је своје одушевљење чистим ваздухом и хигијеном у нашој главној улици.

‒ Мој први утисак, када сам скренуо са ауто-пута, је чистоћа, чистоћа тротоара, главне улице, центар града у односу на Београд. Имам утисак као да сам дошао у неко мање западноевропско место. И не само то, пошто често посећујем градове у Србији, одмах имам утисак, када дођем у град који је депресиван добијем осећај депресивности и то се у публици види. Овде сам имао осећај да је град жив, да пулсира и публика је исто тако реаговала. Тако да је била добра хемија вечерас овде. У бољем расположењу напуштам Алексинац него што сам дошао у њега. То је велика ствар, верујте ‒ био је искрен Филип.

Очито да понекад имамо лошије мишљење о месту свог живљена од наших гостију, па нас овакве изјаве подсећају да није баш „тако црноˮ како ми понекад мислимо. Оваква искрена запажања су добродошла, али и опомена да је веома битно да својим понашањем доприносимо очувању животне средине и јавне хигијене наших насеља. Лепше је и пријатније када смо уреднији и чистији. Више вредимо и више нас цене.

Насловна фотографија: Илустрација (архива Алпрес).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + nineteen =