BELI ANĐEO – ULAZNICA U TRILER

Na platou ispred biblioteke “Vuk Karadžić” sinoć je u okviru književne večeri predstavljen novi roman Vanje Bulića “Viza za nebo”. U  novom bestseleru  njegov junak, novinar Novak Ivanović, svedok je sukoba stare i nove policije, sprege vlasti i kriminala i seks-afera. Put do razrešenja ubistva vlasnika noćnog kluba u Beogradu vodi ga do jedne kopije freske “Beli anđeo” iza koje se nalazi spisak sa imenima Udbinih egzekutora. Tokom istrage Novak shvata da policija zataškava zločin, a traganje će prekinuti otmica njegovog sina.

    – Do sada je Novak druge stavljao na muke, rešavao tuđe slučajeve, a sada mora da rešava svoj. Kada se sukobe stara i nova policija, obično stradaju nedužni. Da bi naterali mog novinara da piše kako oni žele, oni mu kidnapuju sina. Ja sam praktično ostavio čitaoce da ne znaju sta se dogodilo sa detetom i oni su mi zamerali da je roman nezavršen. Priznajem, meni je bila namera da to tako bude jer sam želeo da svako reši slučaj na svoj način – kaže Vanja Bulić i dodaje da će upravo ovakav kraj u romanu biti uvod u naredni koji priprema.
Prilikom jednočasovnog druženja sa Bulićem  “prelistane” su i prethodne četiri avanture njegovog novinara Novaka, “Simeonov pečat”, “Jovanovo zaveštanje”, “Dosije Bogorodica” i “Teslina pošiljka”. Na pitanje koji bi roman  od ovih pet želeo da vidi na velikom platnu, Vanja se opredelio za “Teslinu pošiljku”.
Ovom prilikom ekskluzivac “Lagune” govorio je i o knjizi “Oko otoka”, koja je u suštini biografska knjiga dopunjena saznanjima o golootočkom stradanju drugih ljudi, a ne samo njegovog oca Dušana.
Zoran Živković
Foto: Branimir Veljković

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × two =