bazar zdravlja foto

Bazar zdravlja u sklopu obeležavanja Svetskog dana bez duvanskog dima

Dom zdravlja Aleksinac uključio se u današnje obeležavanje Svetskog dana bez duvanskog dima organizovanjem Bazara zdravlja ispred Centra za kulturu i umetnost Aleksinac. Manifestacija je održana u saradnji sa Crvenim krstom Aleksinac i sponzorom, apotekom PET SAR FARM.

Tema ovogodišnjeg Svetskog dana bez duvanskog dima je „Duvan pretnja razvoju“, a lekari su okupljenim građanima pored svih štetnih karakteristika cigareta, ukazivali i koliki značaj na psihofizičko zdravlje ima zdrav i uravnotežen način života. Akciji se odazvalo oko 200 građana, kojima je izmeren pritisak i nivo šećera u krvi, kaže za Radio Aleksinac doktorka Odseka za kućno lečenje i zdravstvenu negu Doma zdravlja Aleksinac Tatjana Bogdanović.

– Građane smo savetovali i da redovno koriste svoju već propisanu terapiju, govorili smo o tome koliko je značajno da žive bez duvanskog dima i da, ukoliko su pušači, ostave cigarete, kao i koje sve bolesti duvanski dim može da izazove. Vrlo smo zadovoljni odzivom naših građana, a nadam se da su i oni zadovoljni dobijenim savetima. Akcija je u potpunosti uspela – napominje naša sagovornica.

Svetska zdrvstvena organizacija i njeni partneri svake godine 31. maj posvećuju borbi protiv duvanskog dima, ističući zdravstvene i druge rizike koji se povezuju sa upotrebom duvana i zalažu se za delotvornu politiku kojom se smanjuje upotreba duvana.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × three =