Bankovac

Банковачки мост: Паре спремне, нема извођача

Мештани села Банковца, који су пре тачно две године остали без моста на реци Турији, који је био и краћа веза села са суседном Тешицом, мораће још неко време да сачекају реконструкцију овог објекта. Општинска управа је још почетком маја објавила јавну набавку за потенцијалне извођаче који би санирали мост на локалном путу у Банковцу, али је данас она обустављена јер се до истека рока није јавио ниједан понуђач.

Како нам је објаснио начелник одељења за комуналне и грађевинске послове у Општини Алексинац Новица Драгићевић, даљи поступак је нова јавна набавка, али није могао дати прецизан датум када ће она бити расписана. Објашњава да најпре треба утврдити разлог због којег на адресу наручиоца није стигла ниједна понуда и да ће у складу са резултатима бити предузимани даљи поступци.

Да ли је на изостанак понуда утицала криза изазвана корона вирусом или пак понуђачи нису задовољни издвојеном сумом за санацију, за сада су питања без одговора.

Санацију банковачког моста финансираће локална самоуправа, која је буџетом за 2020. годину већ определила средства за ову намену. Процењена вредност ове јавне набавке је четири милиона динара без ПДВ-а.

Мост преко Турије на банковачком путу претрпео је велика оштећења јуна 2018. када је набујала река прекинула мост и са те стране одвојила село од остатка општине. Од тада мештани Банковца и околних села морају да путују заобилазним путем. Колико је значајна реконстуркција банковачког моста, говори податак да сем мештана Банковца овај путни правац користе и становници Копривнице, Честе, Малог Дреновца, Кулине и осталих села у том делу општине.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + fifteen =