Бане, нећемо и не можемо те заборавити

Поводом преране смрти директора Основне школе „Љупче Николић“ у Алексинцу Бранимира Ђорђевића данас је у овој установи одржана комеморација на којој су поред његових колега просветних радника присуствовали и чланови породице, као и представници локалне самоуправе на челу са председником општине Далибором Радичевићем.

Од свог драгог колеге бираним речима опростили су се: некадашњи директор школе Топлица Петровић, у име колектива Александар Ранђеловић и педагог Александра Стојановић, а у име актива наставника енглеског језика Милица Јовановић. Посебно је био емотиван тренутак када се у име ђака од свог директора песмом, написаном исте вечери када је Ђорђевић преминуо, опростила ученица седмог четири Лена Стефановић.

Нико у наставничкој зборници није могао да остане имун на емотивну песму ученице Лене, коју је написала исте вечери када је сазнала за директорову смрт. Она у песми поред осталог каже: „ Ал` тринаести октобар десио се тад. Трагедија велика задесила град. Оставио је за собом дубок, болан траг. Тако је кад одлази неко ко је драг.”

Топлица Петровић је казао да ће он и остале колеге покојног Банета памтити заувек као изузетног човека и вредног радника који је увек тежио, пре свега,  да свако буде задовољан, да сваком изађе у сусрет и међу првима је био у школи, а последњи одлазио. Све су то, по речима Петровића,  разлози због којих је, у свом релативно кратком радном веку, Ђорђевић постао омиљени наставник колектива у кога су колеге имале велико поверење.

За колегу Александра Ранђеловића покојни Бане био је човек који је знао да прати савете, идеје, да изађе у сусрет свима који су имали  проблеме, да је долазио  први, одлазио последњи, и тако је давао  пример свима у колективу.

− Наш драги колега и пријатељ, а потом и директор, Бане засигурно је оставио траг прво као наставиник, а затим и као директор школе. Визионарски дух, упорност, стрпљење, брижност, биле су само неке од његових многобројних врлина. Увек је био спреман да помогне када год је било потребно, на чему смо му неизмерно захвални – истакла је Милица Јовановић, опраштајући се од свог предметног колеге.

Бранимир Ђорђевић, осим што је био директор једне од најутицанијих основних школа у нашој општини, јавности је познат и као дугогодишњи друштвени активиста. Преминуо је изненада у петак навече, у 39. години живота.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 − two =