sneg u martu 2020

„Баба Марта” не посустаје: Снег скоро 20 центиметара

Иако је пре неколико дана и календарски почело пролеће, општина Алексинац је осванула под белим прекривачем. Високе, скоро летње, температуре крајем прошле седмице нису наговештавале да ће „Баба Марта” поново показати своје лице, а камоли да ће се забелети снег.

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода, од синоћ па до јутрос у 9 сати највише је снега пало у подјастребачком делу општине. Чак 18 центиметара снега је забележено у Породину, док је у Гредетину снежни покривач достигао 15 подеок на метру. У Глоговици, центаланом делу општине пало је 13 центиметара снега, док је у подбуковичком делу, у Мозгову измерено девет. Најмање је било падавина у Рсовцу, тамо је забележено 7 центиметара снега.

Метеоролози и за данас најављују наставак снежних падавина са врло ниским температурама које ће сигурно десетковати род раних сорти воћа које су процветале у протеклом периоду. Остаје само да се види да ли ће овај снег колико-толико да заштити цветове и пупољке воћа од стопостотног измрзавања.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − 8 =