Анкетирање учесникa ратова до краја јуна

Анкетирање учесника ратова од 1990. до 1999. године почело је 1. март, у циљу стецања увида у социјално стање бораца и њихових породица. Ову акцију у општини Алексинац спроводи Центар за социјални рад по захтеву Нишавског управног округа и то је једна акција државе где би требало да се сагледа стање у коме се налазе породице учесника ових ратних догађања. Поред Центра за социјални рад, у ову акцију укључено је и Удружење бораца које окупља све учеснике у ратним догађањима током деведесетих година. Анкетирање се одвија у Инфо центру Центра за социјални рад преко пута пијаце.

‒ Ова акција ће трајати до краја јуна, али је пожељно да се учесници ратова мало више активирају и да то заврше и пре тога. Уколико имају сазнања да неки борац или неко из његове породице, ако он више није жив, не може да дође због здравствених проблема, онда треба да обавесте анкетаре о томе. Надамо се да ће одзив учесника ових ратних догађања и чланова њихових породица бити у наредном периоду значајнији и ја још једном апелујем на њих да ово схвате озбиљно и да испуне ову обавезу – каже секретар Борачке организације у Алексинцу Мића Милојевић.

Анкетирање, које траје до краја јуна је добровољно и за сада је анкетирано око 90 учесника ратних сукоба. Учешће у рату борци доказују војном књижицом или потврдом из војног одсека, а право на помоћ имају и наследници преминулих бораца. Ово је прилика и да учесници рата сазнају каква је могућност да реализују наплату неисплаћених ратних дневница и неисплаћених зарада уколико су радили у друштвеним предузећима која су након приватизације отишла у стечај.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + eighteen =