Анастасија заблистала (ФОТО+ВИДЕО)

На Базенима „Престиж” у Параћину од 12. до 15. фебруара одржан је 24. Кадетски фестивал Шаховског савеза централне Србије. Било је девет турнира у мушкој и женској конкуренцији  у више категорија, са 125 младих шахиста и шахисткиња – 82 дечака и 43 девојчице.

У конкуренцији девојчица до 14 година у пуном сјају заблистала је чланица Шаховског клуба „Лав” из Алексинца, Анастасија Војиновић. Освојила је прво место, златну медаљу и велики пехар.

− У мојој категорији је било 15 такмичарки. Играла сам девет партија и забележила осам победа − каже Анастасија за наш портал. – Ове године очекују ме и друга велика такмичења, попут државног првенства, али и значајних опен турнира на којима се такође надам добром успеху − истиче наша саговорница.

Шаховски клуб „Лав“ на  овом фестивалу представљали су и  Теодора Стошић и дебитант Павле Петровић. У конкуренцији девојчица до 12 година Теодора је освојила седмо место, док се Павле међу такмичарима до осам година пласирао на девету позицију.

Током фестивала одржан је и семинар за шаховске судије. Свих 11 кандидата положили су испит и стекли звање шаховског судије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − seventeen =