Анастасија (опет) заблистала у пуном сјају!

У Книћу је одржан 26. по реду Кадетски фестивал Шаховског савеза Централне Србије, на коме је учествовало 153 младих такмичара из 38 клубова, међу којима су били и представници Шаховског клуба „Лав” из Алексинца – Анастасија Војиновић и Војин Николић.

Анастасија, која је пре десетак дана у традиционалној акцији Спортског савеза општине проглашена за најбољу спортискињу у категорији јуниорки до 18 година у 2023. години, у потпуности је оправдала улогу фаворита. У конкуренцији шахисткиња до 16 година, наша млада суграђанка, иначе ученица првог разреда Алексиначке гимназије, освојила је прво место, злато одличје и пехар. У апсолутној конкуренцији (омладинке до 20 година), Анастасија је освојила друго место и сребрну медаљу. Тако је у потпуности поновила прошлогодишњи успех, када је на Кадетском фестивалу Централне Србије у Параћину у категорији такмичарки до 16 година стајала на највишем степенику победничког постоља, док је у исто време освојила друго место међу шахисткињама до 20 година.

Други представник Шаховског клуба „Лав” Војин Николић такмичио се у конкуренцији кадета (М 10) и освојио 16. место.

У склопу фестивала одржан је семинар за судије на коме је Милош Остојић положио испит за регионалног делиоца правде.

Кадетски фестивал Шаховскох савеза Централне Србије трајао је четири дана. Такмичари су били подељени у 14 такмичарских група, а осим за што бољи пласман борили су се и за квалификациона места за наступ на Кадетском првенству Србије које ће бити одржано у априлу у Параћину.

Фотографије/видео: Лична архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − 5 =