Алексинчани премашили очекивања

Црвени крст Алексинац у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша, спровео је још једну редовну акцију добровољног давања крви. Одзив хуманих Алексинчана је овог пута био више негодобар. За добровољно давање крви пријавило се њих 76, али je прикупљено 73 јединица крви. Међу даваоцима једна особа је први пут дала крв.

Организатори ових акција поручују да сви који су здрави и могу и желе да дају крв не треба ни на који начин то да у наредном периоду одлажу због ситуације са корона вирусом. У циљу спречавања преношења Covid-19 инфекције они су за даваоце крви имплементирали додатне мере како би обезбедили довољне количине безбедне крви за трансфузијско лечење.

Према препоруци, особе које су примиле Кинеску или Фајзерову вакцину могу давати крв без одлагања након завршене вакцинације, док они који су примили АстраЗенека или руску не треба да дају крв 14 дана након пријема вакцине.

Сви добриовољни даваоци крви који су пропустили данашњу акцију крв могу да дају кроз десетак дана, јер је најављена нова акција за 13. децембар. Наравно, поред ове, до краја године биће спроведена акција и непосредно пре Нове године, 27. децембра.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + 1 =