Energetska efikasnost

Алексинчани обележавају Међународни дан енергетске ефикасности

И Алексинчани ће се сутра прикључити обележавању 5. марта – Међународног дана енергетске ефикасности. Овај датум биће уприличен изложбом ученичких радова на тему енергетске ефикасности у холу Центра за културу и уметност и такмичењем у игри „Играјмо за енергију”.

̶ Петог марта од 10 часова ћемо младим уметницима и ентузијастама уручити симболичне награде и искрене захвалнице. По завршетку такмичења у игри ‘Играјмо за енергију’ и награђивања најбољих, биће отворена изложба радова на тему енергетске ефикасности – поручују из локалне самоуправе. 

Светски дан енергетске ефикасности у Алексинцу се обележава други пут, а у Србији је у оквиру немачко-српске сарадње, уз подршку GIZ-а и KFW-a, то постала традиционална активност.

Рационалном потрошњом и штедњом енергије можемо помоћи не само себи, кроз смањење рачуна за све енергенте, већ можемо допринети и очувању животне средине, природних ресурса и одрживом развоју.

Овај међународни датум установљен је у част првог састанка светских експерата одржаног 1998. године у циљу проналажења решења за превазилажење енергетске кризе.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × three =