korona virus

Алексиначки медицинари се укључују у борбу против корона вируса

У циљу припрема за предстојеће масовније тестирање на корона вирус у обуке се укључују и алексиначки медицинари. Према незваничним информацијама, на стицање знања у Нишу биће највероватније упућено 40 медицинских сестара. По двадесет из Опште болнице и Дома здравља.

За сада се прецизније не зна како и где ће се на подручју наше општине вршити најављено тестирање „озбиљно” сумњивих да су заражени вирусом. Али, да се на том пољу ради указује и ова наша незванична информација да се припремају здравствени радници који ће ускоро бити обучавани, највероватније у референтној установи у Нишу.

Знајући организационе способности алексиначких медицинских сестара, исказане и приликом недавних недостатака маски, о чему ћемо писати када све ово прође, нема сумње да ће оне успешно одговорити овом изазову. Можда понекада нису биле најљубазније, што је и разумљиво због сложености посла, али увек када је било тешко показале су колико имају велико и хумано срце, али и неспорне вештине. Сигурно ће тако бити и овог пута.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five − three =