Алексиначки медицинари после Ниша и Београда, појачали и Крушевац

Кадровска ситуација у алексиначким здравственим установама је прилично тешка. Осам сестара техничара је позитивно на вирус ковид, што по оцени руководства и није толико пуно, како је било до пре пар месеци. Међутим ситуацију са кадровима отежава и одлазак Алексинчана на испомоћ у друге здравствене установе.

Испомоћ је упућена на основу наредбе ресорног министарства, односно координатора ковид болница за југ Србије. У већини тих здравствених установа, где одлазе алексиначки медицинари се лече њихови суграђани.

‒ Већ дуго времена имамо једног анестезиолога кој је у Клиничком центру у Нишу скоро целу епидемију, годину дана. Имамо другог анестезиолога који је већ два пуна месеца, такође, у овом Клиничком центру. Остала су нам два која овде раде. Имамо пет сестара које су послате у Ковид болницу у Батајници, имамо четири сестре које су дате на испомоћ Дому здравља због вакцинације и од пре неколико дана имамо пнеумофизиолога мање. Докторица је упућена, такође по наредби, у Ковид болницу у Крушевцу. И то је оно што чини ситуацију неповољном. Ми немамо превише кадра, поготово што имамо и осам позитивних сестара ‒ каже др Горан Видић, директор Опште болнице.

Како смо сазнали добровољно се пријавила за одлазак у Крушевац др Светлана Шуњеварић Стојиљковић, а њу ће након десетак дана у крушевачкој ковид болници заменити др Катарина Стојковић Стајић. Како нам је објашњено ковид амбуланта у алексиначкој болници радиће као и до сада и прегледе ће обављати један пнеумофизиолог и лекари других специјалности.

Оваква кадровска ситуације не иде на руку ни нековид пацијентима, јер је тешко организовати рад служби у пуном капацитету.

‒ Радимо хитне операције, хитне интервенције, али се ти такозвани, те планиране операције, елективне не раде. Изузетно ако се ради о тумору или се пацијент пошаље за Ниш, али и тамо је ситуација слична. Од тих операција само тумори и тамо где су људи непосредно угрожени и наравно хитна стања која су неодложна, која морају одмах да се раде. Ето то се ради. Чекамо да попусти овај талас, надамо се, видимо да бројке лагано падају, али још увек је то веома висок ниво заражених – објашњава др Видић.

2 коментара

  1. Direktore malo se vise potrudite za Aleksincane.Naime kao Nišlija tesko da mozete pratiti potrebe gradjana i zato se olako odlucujete da saljete ljude iako su prekopotrebni Aleksincu.Kovid terapije se vise ne daju kako kazu radnice ” najstroze zabranjeno” .Ovo pricam iz licnog iskustva, svakog dana cekanje na red za pregled a na pitanje sta ce biti ako se stanje pogorsa i bude mi potrebna terapija kazu idete za Kruševac.Divno resenje direktore.Do sada su terapije davane gradjanima ali vi da bi se “uvukli” ministarstvu olako dajete NAŠE ALEKSINAČKE medicionare ipak ste vi Nišlija

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + eight =