Алексиначки медицинари цењени међу колегама

Алексиначки здравствени радници, осим што се боре против вируса короне у овдашњим установама, један број њих је послат у испомоћ у ковид болницама у Нишу и Сокобањи.
Из Дома здравља шест медицинских сестара је на испомоћ у ковид болници у нишком „Чаиру”, док су из Опште болнице две медицинске сестре радно ангажоване у ковид болници у Сокобањи, а један анестезиолог у Клиничком центру Ниш.

Према речима директора алексиначке Опште болнице др Горана Видића рад алексиначких медицинара је веома запажен међу колегама у ковид болницама.

− Ми имамо сада три радника, који су у испомоћи, анестезиолог који је већ практично од почетка епидемије тамо. Краћи период је боравио у болници него што је у Клиничком центру и који се заиста показао изванредно. Др Драган Бранковић, шеф анестезије у Алексинцу, који је изванредан анестезиолог и диван човек практично је тамо да не кажем незаменљив, али је веома битан и увек се инсистира да он буде послат. С обзиром на његове стручне и људске квалитете, то је разумљиво − каже др Видић.

Са ништа мање поноси не говори ни о двема медицинских сестара у Ковид болници у Сокобањи које су тамо од пре десетак дана.

− Веома сам задовољан њиховим радом. Једна од њих је чак постала и одговорна сестра – руководилац у одељењу за Ковид. Ради се о младој сестри, Катарини Миљковић, код нас је много радила у Ковид систему. Мене чини посебно поносним да ми такав кадар имамо, да може и другде где оде да одговори захтевима − завршава др Видић.

Ситуација у Општој болници, што се тиче медицинског особља, је и даље неповољна. Према наводима директора Видића Ковидом је заражено 24 радника ове здравствене установе, од којих су 22 медицинска и двоје немедицинских радника.

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + 10 =