Алексиначка библиотека расписала конкурс за школарце

Поводом „Вукове недеље” и наступајућег јубилеја 235 година од рођења Вука Стефановића Караџића, библиотека „Вук Караџић” Алексинац расписала је литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа са територије општине Алексинац са темом „Дело и лик Вука Караџића”.

Циљеви конкурса су подсећање на значај целокупног рада Вука Караџића у области језика и народне књижевности као темеља за развијање културе, познавање вредности сопственог културног наслеђа, развијање потребе да се културна баштина негује и унапређује, подстицање ученика на самостално стваралаштво.

Прозне и есејистчке радове потписане пуним именом и презименом слати на Библиотека „Вук Караџић” Алексинац, ул.Књаза Милоша 161, 18220 Алексинац, или на мејл : al2book@yahoo.com са назнаком за Конкурс. Уз радове послати и следеће податке: разред, име школе, адресу, место и име ментора.

Рок за слање радова је 15. децембар, а због актуелне епидемиолошке ситуације награде ће бити достављене награђеним ученицима у оквиру њихових школа до краја године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + six =