Korona

Алексинац: Званични подаци потврђују расте број заражених

Објављени службени подаци на сајту Ковид-19 са јучерашњим даном потврђују оно што се незванично претходних дана говорило, да ће доћи до повећања броја заражених особа вирусом корона на подручју општине Алексинац. Између два ажурирања број заражених је повећан за 31 лице, па су тренутно у нашој општини на евиденцији 122 особе са присуством вируса корона. Сигурно да ово није коначна бројка пошто има још тестова који се обрађују, али и званичних потврда да је вирус присутан и у колективним центрима као што је Дом за одрасле особе у Кулини и Геронтолошки центар „Јеленац” у Алексинцу.

Код Дома за смештај старих „Јеленац” стижу опречне информације, и док је на званичном сајту ресорног министарства ова установа наведена као место где је потврђено присуство Ковид–19, синоћ смо у дневнику једне телевизије са националном покривеношћу чули супротан став Бранислава Недимовића, председника Кризног штаба за Нишавски и Топлички округ. Можда је Недимовић мислио на делове ове установе.

Да се нешто дешава када су у питању колективне установе, показује и податак да, осим директора „Јеленца” који нам је рекао да у посети има неку делегацију и да назовемо касније, сви остали из локалног штаба, који би могли нешто да нам кажу на ову тему нису се јављали. Можда због презаузетости.
Редакција је упутила прес служби Канцеларије за медије Владе Републике Србије више питања која се односе на епидемиолошку ситуацију у општини Алексинац, и по нашим сазнањима она су прослеђена Министарству здравља. Очекујемо одговоре.

Што се тиче општина са којима се граничи Алексинац у Ражњу је 11, Сврљигу 20, Сокобањи 23, Мерошини 33, Крушевцу 157 и Нишу 929 особа са потврђеним присуством вируса корона.

 

Један коментар

  1. Zasto ne objavite da je u Aleksincu preminuo policajac od Korona virusa? Ipak je radio na poslu sa visokim rizikom a i cini se da je prva zrtva ovog virusa u Aleksincu. Cuvajte se ljudi.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen + 20 =