Алексинац има два млада првака у математици

Након што су заблистали на такмичењу из математике „Мислиша”, четири ученика Основне школе „Љупче Николић” су се пласирала на републички ниво такмичења и тамо у најбољем светлу представили ову осмолетку, а и саму општину Алексинац.

Државни првак, са максималним бројем поена постао је Лука Динић, а Војин Цветановић, такође је првак, али само са поеном мање.

− Бити најбољи у Србији, такмичити се са најбољима из целе Србије, није мала ствар. Представили су нашу школу „Љупче Николић”, самим тим и нашу општину у најбољем светлу − рекла је учитељица Слађана Петровић под чијим вођством су се такмичили ови ученици.

Иначе,„Мислиша” је национално математичко такмичење за ученике основних и средњих школа које организује Математичко друштвo „Архимедес” и циљ овог такмичења је популарисање математике, подстицање интересовања што већег броја ученика за математику, мотивисање ученика да математику уче са задовољством кроз решавање лепих и занимљивих задатака, развијање логичко-комбинаторних способности ученика, ширење математичке културе код младих, подстицање ученика на дубље усвајање садржаја школске математике и мотивисање за учешће на другим такмичењима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 4 =