19. Дани Саве Јеремића у петак и суботу у Ражњу

Деветнести сабор фрулаша и изворног народног стваралаштва „Дани Саве Јеремића“ биће одржан овог петка и суботе, 29. и 30. јуна, у Ражњу. Први дан манифестације резервисан је за наступе бројних фолклорних ансамбала, па ће се тако свим посетиоцима поред домаћег Културно-уметничког друштва „Сава Јеремић“ представити и КУД „Мерак“ из Вукашиновца, „Бранко Петковић“ из Београда , као и комшије из Смиловца и гости, два културно-уметничка друштва из Македоније.

Програм у суботу почеће традиционалном, 10. по реду, ликовном колонијом у порти цркве Светог Илије, док се велико финале овогодишњег сабора очекује од 20 сати и 30 минута, на летњој позорници, где ће наступити најбољи и најнаграђиванији фрулаши Србије и певачи изворних песама.

У ревијалном делу публику ће забављати народни певачи Јасна Кочијашевић и Драгослав Михајловић Канаринац, а њихове наступе, као и наступе фрулаша, пратиће оркестар под управом Бранимира Ђокића, поручују из организационог одбора.

Сабор фрулаша „Дани Саве Јеремића“ заједничким снагама организују Дом културе Ражањ и истоимено културно-уметничко друштво, а генерални покровитељ је СО Ражањ.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 4 =