Poljoprivreda

Отворен конкурс за пољопривреднике

Фонд за развој пољопривреде расписао је јавни позив за доделу подстицајних средстава, а за општинске субвенције пољопривредници ће моћи да се пријаве од понедељка, 28. маја. Опредељена финансијска средства за ову годину износе 10.200.000 динара.

Према информацијама добијеним из Фонда општине, корисник може конкурисати за подстицај у оквиру једне или више инвестиција, при чему је максимални износ подршке по кориснику 450.000 динара. Poljoprivreda

‒ У оквиру ове мере постоји велики број разноврсних инвестиција за које произвођачи могу да конкуришу, почев од набавке квалитетних приплодних грла млечних раса, односно говеда, оваца и коза. Средства се додељују и за набавку разноврсне опреме и пољoпривредне механизације. Моћи ће да се конкурише и за пластенике и опрему, као и за подизање нових засада воћака и винове лозе. Произвођачи могу да конкуришу и у сектору пчеларства – каже Слађана Милетић, шеф одсека за пољопривреду и додаје да сва документација мора бити комплетна јер накнадна допуна није могућа.

Овогодишња новина, према речима наше саговорнице, је да за сваки сектор морају постојати лимити, који се односне на величину газдинства и на величину површина под одређеним усевима.

Важно је напоменути и да право на подстицаје остварују лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу. Конкурс ће бити отворен до утрошка средстава или најкасније до 31. јула, а средства се додељују по редоследу пријављивања.

Детаљније информације, као и обрасци, доступни су на сајту општине или у општинској згради (канцеларија бр. 32).

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 17 =