Штаб о најављеним непогодама и санирању штете

Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац спремно дочекује најављене временске непогоде за дане викенда, јер ће према упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода у већини места пасти од 20 до 30 литара кише по метру квадратном, а могуће су и олује локалног карактера.

– Ми не знамо каквог ће интензитета бити падавине у алексиначкој општини, али смо за сваки случај ставили у стање приправности јавна предузећа како би могла хитно да реагују употребом механизацијe – рекао је председник општине и командант штаба Ненад Станковић, изразивши наду да ће нас овог пута невреме заобићи.

Штаб ће бити у приправности због најављених падавина, поручује председник општине Ненад Станковић

Ургентни радови на отклањању штете у селима туријске регије се приводе крају, али се, како је истакнуто на данашњој седници, озбиљнији радови на санирању инфраструктуре, која је највише оштећена, тек очекују.   

И овом приликом напоменуто је да ће локална самоуправа разматрати захтеве за надокнаду штете само са подручја где је била проглашена ванредна ситуација и само ако су у питању оштећења на стамбеним објектима. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + one =