„Хумано срце” оправдало очекивања

На изборној Скупштини Клуба добровољних давалаца крви „Хумано срце”, одржаној синоћ, усвојен је извештај о раду и финансијском пословању у претходне четири године и план рада и финансирања у 2018. години.

У извештају о раду оцењено је да је Клуб у потпуности оправдао постојање, пре свега учествујући у обезбеђивању потребних резерви крви у сарадњи са Службом за трансфузију Опште болнице и Црвеним крстом Алексинца, али и у анимирању нових давалаца, поготово младих. Посебно је истакнута акција поводом 140 година постојања и рада Црвеног крста, када су прикупљене 152 боце драгоцене течности, што је апсолутни рекорд на подручју општине. Још 102 боце прикупљене су у акцији која је одржана 11. маја ове године.

Humano srce
Да су постигнути одлични резултати потврђују и бројна признања. Поводом 5. јуна – Дана општине, Плакетом, која представља највише признање, награђени су Драгослав Живковић и Миша Ђорђевић, јер је свако од њих двојице дао крв више од 110 пута. Клуб је награђен Похвалом СО и највишим признањем Црвеног крста Србије, Плакетом „Широко срце”. Клуб бележи добре резултате и у регистровању донора органа. У више акција до сада је регистровано 232 донора органа, а на скупу је оцењено да би ове активности биле успешније уколико би постојала већа подршка здравствених установа и медицинског особља, пре свега лекара.

Miša Vojinović
За председника Клуба „Хумано срце” изабран је Миодраг Војиновић који је и до сада обављао ову дужност.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 5 =