F8 finale: Zvezda ili Korać?

Košarkašice Crvene zvezde i Radivoja Koraća sastaće se danas (16 časova) u finalu ovogodišnjeg završnog turnira za juniorke koji se održava u Sportskoj hali u Aleksincu. 

Zvezda je u dve prethodne utakmice pokazala svu ozbiljnost, savladavši u prvom susretu ekipu Čelareva (95:66), a zatim u polufinalu Proleter (93:49). U oba susreta blistala je Aleksinčanka Mina Đorđević, koja je u prvoj utakmici imala učinak 18 poena, 9 skokova i 7 asistencija. Protiv ekipe iz Zrenjanina, Mina je ubacila 19 poena uz 7 uhvaćenih lopti.

Radivoj Korać je u četvrtfinalu je više nego ubedljivo dobio Šabac (96:49), a zatim u polufinalu savladao Novosadsku ŽKA 63:60 u infarkt završnici. Košarkašice Koraća tokom uvodnog dela meča bile su u podređenom položaju, da bi u nastavku podigle nivo borbenosti do maksimuma i uspeli da dođu de velike pobede protiv favorizovanog protivnika. U obe pobede tima iz Beograda istakla se Nađa Nedeljkov. Nedeljkov je protiv Šapca i Novosadske ŽKA ukupno postigla 43 poena.

Hoće li Zvezda opravdati ulogu favorita i činjenicu da je Hala u Aleksincu praktično njihov domaći teren ili će ekipa Koraća uspeti da ponovi partiju iz polufinala i pokuša da ugrozi crveno-bele, saznaćemo večeras.

Meč u aleksinačkoj sporstkoj hali poćinje u 16 časova.

Utakmica za treće mesto, između Novosadske ŽKA i Proletera igra se na istom terenu, u 13 časova i 30 minuta.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten − nine =