Фудбалски викенд: опет два комшијска дербија

У недељу од 15 сати фудбалери Моравице ће у Суботинцу одмерити снаге са Бродоремонтом из Кладова, док ће наш други зонаш Рудар Алпос у Малошишту играти против истоимене екипе.

Реч је о мечевима 10. кола Зоне Исток.

Опет два комшијска дербија 

У Окружној лиги сутра и у недељу играју се мечеви 11. кола.
Сутра од 14 сати и 30 минута, као и у прошлом колу, на програму су два комшијска дербија – у Алексинцу се састају Црвена звезда из Горњег Љубеша и ОФК „Напредак 1929ˮ (заменили су домаћинство!), а у Гредетину су ривали „Напредак 2012ˮ из Крушја и Морава из Житковца.
У недељу у исто време, у Алексинцу ће играти Палилула и Раднички из Кочана, а у Чечини Моравац и Слога из Кормана.

Лидер против Тешичана

Сутра од 14 сати и 30 минута, у склопу осмог кола Општинске лиге, лидер првенства, Полет из Витошевца, пред својим навијачима играће против Јастрепца из Тешице. Такође, од 14 сати и 30 минута, у Трњану ће поделити мегдан Борац и ОФК Слога из Добрујевца и у Јаковљу Победа – ОФК Дражевац.

У недељу од 11 сати ривали су – у Радевцу Полет – Гредетин и у Суботинцу Шкриљац из Брадарца – Јединство из Бобовишта , а од 14 и 30 часова у Краљеву ће играти ОФК Рутевац – Ратар из Горње Пешчанице.

„Мораваˮ зове таленте

У оквиру пилот-пројекта „Street Football Worldˮ, у недељу од 10 сати у Хали спортова одржаће се турнир на коме ће осим домаћина, Женског фудбалског клуба „Мораваˮ из Житковца, учествовати и малишани из ФК „Велибор Васовић Васкеˮ из Алексинца.

ZFK Morava

– Жеља нам је да осим деце која се активно баве фудбалом у клубовима, окупимо и оне младе од 10 до 16 година који се повремено баве овим спортом – каже тренер ЖФК „Мораваˮ, Наташа Петровић. 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − fourteen =