Ускоро лапароскопије у алексиначкој Општој болници

Лапароскопија, миниинвазивна, односно метода са минималним хируршким резом, ускоро ће се обављати и у алексиначкој Општој болници. По речима директора ове установе др Горана Видића, средства за набавку апарата су већ обезбеђена, а након расписивања тендера и едукације лекара, прва интервенција овом методом може се очекивати за два до три месеца.

‒ Лапароскопија је тренд у свету одавно, али ми то нисмо имали овде из неких разлога. Ова управа је успела да обезбеди средства, око два милиона динара укључујући и пратеће инстументе, тако да ће то кренути ускоро. Очекујемо да у току ове недеље, најкасније после Васкрса, распишемо тендер и тај апарат ће стићи у нашу болницу, па  ће људи за све мање услуга одлазити у Ниш – објашњава др Видић и додаје да ће за едукацију алексиначких лекара бити задужени лекари и професори из Ниша.

У Општој болници ће, према најавама, бити још нових метода и опреме, а како директор Видић објашњава, финансијску помоћ у великој мери пружају алексиначки привредници и локална самоуправа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × two =