Savet za bezbednost saobraćaja Aleksinac

Унапређење безбедности саобраћаја у зони школа, након дораде пројеката

Након данашњег заседања Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац, три пројекта унапређења безбедности саобраћаја у зони школа са новим предлозима враћена су пројектанту на дораду. По тим пројектима, када буду измењени, биће уређене зоне испред основних школа у Житковцу, Прћиловици и Трњану. Из већ опредељених средстава Савета, биће постављене вертикалне и хоризонталне сигнализације, пешачке ограде, лежећи полицајци, а предлог је да се додају и светлосни бројачи брзине, како би се безбедност деце у саобраћају подигла на виши ниво. Након измене, план за житковачку школу биће послат Путевима Србије, јер се радови изводе на државном путу, док ће за Прћиловицу и Трњане јавна набавка бити одмах покренута.
Предлог Одељења за комуналне и грађевинске послове Општинске управе општине Алексинац да се поставе стубићи дуж тротоара у деловима улица Мајора Тепића и Тихомира Ђорђевића је одложен. Предлог је био да се стубићи поставе поред „баште” и од Пиварског моста до раскрснице, али због велике фрекфенције саобраћаја у овим улицама сачекаће се до нормализације саобраћаја у улици 7. јули.
У наставку заседања одлучено је да се захтев Пореске управе за резервацију паркинг места пошаље на мишљење Одељењу за урбанизам општине Алексинац.
Захтев за обележавање места за паркирање возила за превоз лица са посебним потребама и инвалидних лица, ово тело разматраће на некој од наредних седница, након изласка комисије на терен.
На крају седнице, под тачком разно, одлучено је да се на предлог предузећа „Агро-пресс” Путевима Србије упути захтев за постављање вертикалне сигнализације на раскрсници у Житковцу, о чему је било речи у нашим медијима током протеклог периода. https://alpress.rs/na-raskrsnici-u-zitkovcu-ko-ima-prvenstvo-prolaza/?sr_pismo=cir

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − 10 =