Škola

Суботинац без ђака првака

Школску 2018/2019. годину матична школа „Свети Сава” у Суботинцу почела је без иједног првака, док је у издвојеном одељењу у Мозгову уписано 10, а у Бовну троје првака.

Иначе, у основне школе на територији алексиначке општине ове школске године кренуће укупно 382 ђака првака. Највише уписаних, по 79 првака је у школама„ Љупче Николић” и „Вожд Карађорђе”. Затим следе житковачка „Вук Караџић” са 76 и трњанска „Стојан Живковић Столе” са 43. У Основну школу „Аца Синадиновић” уписано је 33, у школу „Јован Јовановић Змај” на Алексиначком Руднику кренуло је 32, док ће у катунској школи „Десанка Максимовић” прва знања стицати 27 првака.

Када се укупан број ђака у овдашњим школама упореди са претходним школским годинама, код поменуте школе из Суботинца уочљиво је константно смањење броја ђака. Ова осмолетка је у школској 2016/17 имала укупно 156, годину дана касније 150, а у овој школској години 140 ученика.Повећање броја ђака бележе алексиначке школе „Љупче” и „Вожд” и рудничка „Змај” док код осталих школа нема значајнијих промена.

*Подаци добијени из oсновних школа и општинских служби.

Насловна фотографија: Google.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × four =