Сотировски похвалила Алексинац

Начелници и шефови инспекцијских служби Нишавског управног округа предвођени Драганом Сотировски, начелницом округа данас су у посети Алексинцу. Ово је прва званична посета у склопу акције Инспекцијски караван који спроводи Нишавски управни округ. Делегација се састала са председником општине Ненадом Станковићем, замеником председника Чедомиром Ракићем, као и начелницима управе, директорима јавних предузећа и установа.

‒ Ми смо договорили, тачније стручна служба округа и све инспекцијске службе да би било добро да се два пута годишње сретнемо, једном у првој, а једном у другој половини године. Дакле, данас смо званично кренули са ‘инспекцијским караваном’, али нисмо дошли да критикујемо и проверавамо, већ да договарамо и да се саветујемо – рекла је начелница и додала да је примарни циљ да локални функционери разговарају са инспекторима и да на тај начин предупреде евентуалне грешке.

karavan

Да заиста нису дошли да куде, потврдила је начелница у свом каснијем излагању похваливши Алексинац као једну од најбољих општина у округу.

‒ Вас смо изабрали симболично због слова А, због доброг почетка, а ја бих рекла изабрали смо вас зато што сте највећи и могу да кажем да сте најбољи. Толико сте ревносни да сваки папир који пошаљемо, за 24 сата, а некада и краће стигне као повратна информација, што значи да локална самоуправа добро сарађује са округом и то кажем свим министрима који дођу. 

Караван инспекцијских служби председник општине Ненад Станковић окарактерисао је као почетак добре праксе која може допринети бољем функционисању локалних самоуправа.

‒ Ово је прилика да људи из система локалне самоуправе са инспекцијским органима при управном округу могу да разговарају о многим заједничким темама. Без обзира што на први поглед изгледа као да овде седе они који контролишу и они који су контролисани, ми смо у принципу на истом задатку. То је да радимо у складу са законом – рекао је Станковић.

Након посете Алексинцу, делегација Нишавског управног округа посетиће општину Мерошина. Састанак са тамошњим руководством заказан је за 12 сати.

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine − 1 =