Smanjene cene komunalnih usluga

Na samom početku današnje sednice, članovi Opštinskog veća su usvojili Nacrt odluke o opštem kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji opštine Aleksinac. Ovom Odlukom utvrđena su opšta pravila ponašanja u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama koja su obavezujuća za sve stanare, a za nepoštovanje kućnog reda, predviđene su i novčane kazne.

U nastavku sednice, članovi opštinske vlade usvojili su Programe rada i finansijske planove za narednu godinu Javnih komunalnih preduzeća „Vodovod i kanalizacija” i „Komunalne usluge”, kao i Javnog preduzeća za puteve i stambeno komunalnu delatnost.

Veće
Članovi veća su se saglasili i da Opština bude sufinansijer projekta za rekonstrukciju i nadogradnju fabrike za preradu vode „Bresje”, tako da će za ovu kapitalnu investiciju iz budžeta za 2018. godinu biti izdvojeno 20 miliona dinara.

Na današnjoj sednici, Preduzeće za puteve dobilo je saglasnost za korišćenje sredstava iz subvencija koja će biti iskorišćena za nabavku opreme.
I kratkoročni i dugoročni planovi poslovne strategije i razvoja Javnih komunalnih preduzeća dobili su „zeleno svetlo” Opštinskog veća. Takođe, usvojen je i novi cenovnik prema kome će od 1. januara, cene pogrebnih usluga kao i usluga iznošenja smeća, biti umanjene za 5 procenata.

Veće
Od strane članova veća podržani su i Planovi rada i finansijski planovi za narednu godinu biblioteke „Vuk Karadžić”, OTIS-a, Ustanove za odmor i rekreaciju dece „Lipovac”, Centra za kulturu i umetnost i Gradskog pozorišta „Teatar 91”, a potvrđena je i Odluka o pripajanju Zavičajnog muzeja Centru za kulturu i umetnost.
Naravno, o većini ovih predloga, ostaje da se izjasne i odbornici na narednom zasedanju Skupštine opštine.

2 komentara

  1. Gde možemo da pročitamo “Nacrt odluke o opštem kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji opštine Aleksinac”? Od bahatih, nevaspitanih i nekulturnih ljudi više ne može da se živi!

    1. Poštovani, nakon usvajanja nacrta na nekoj od narednih skupština, biće objavljen u službenom listu opštine, a do tada možete dobiti primerak u Odeljenju za urbanizam u Opštini

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 1 =