Седница СО: Усвојен завршни рачун

На почетку данашње седнице локалне скупштине председник општине Ненад Станковић је обавестио одборнике о активностима између два заседања.  Он је, између осталог, напоменуо да је читава процедура око изградње новог моста на Житковачкој бари завршена и да извођаче радова треба очекивати веома брзо, али и да још увек постоје неки правни проблеми који могу да успоре почетак радова на новом мосту.  Овом приликом председник Станковић се у своје, али и у име читаве скупштине, захвалио ауторима монографије „Локална самоуправа у Алексинцу и околини 1832-2018“.

Прве две тачке дневног реда седнице биле су посвећене буџету. Одборници су најпре разматрали предлог Одлуке о завршном рачуну буџета за прошлу, а потом и предлог Одлуке о ребалансу буџета за ову годину. Председник општине Ненад Станковић је, говорећи о прошлогодишњем буџету, навео да је он трошен законито и у складу са плановима и програмима које је ова скупштина усвојила, а да суприходи у односу на план остварени са 97,6 одсто.

Одборник Иван Димић из редова ДСС-а био је мишљења да се не може говорити о добром буџету ако у току године имате неколико ребаланса и да таквим буџетом може бити задовољна само власт, али не и грађани и упитао се шта су они добили од тог буџета.

Предлог Одлуке о ребалансу овогодишњег буџета усвојен је без расправе.

Одборници из редова опозиције Иван Димић и Братислав Дисић имали су замерке и на Извештаје о раду установа чији је оснивач локална самоуправа. Димић је и овог пута истакао да неке установе попут ОТИС-а треба угасити, а да би „Театар 91“ требало да буде носилац организације Фестивала првоизведених представа и да попут Завичајног музеја буде под окриљем Центра за културу и уметност.

Примедбе су изнете и на Извештај о раду Општинске управе у прошлој години.

У наставку седнице одборници су без расправе усвојили предлоге решења о именовању школских одбора основних и средњих школа на територији алексиначке општине.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three + twenty =