Ulica 7. jula

Saobraćaj u Ulici 7. jula do kraja nedelje?

Da nije bilo kiše, a potom i snežnih padavina prethodnih dana, radovi na rekonstrukciji kolovoza u Ulici 7. jula bili bi završeni do kraja prošle nedelje. Asfaltiranje ove ulice najpre je završeno u delu od semafora do Gimnazije jer tu, osim skidanja gornjeg sloja starog asfalta, nije bilo potrebe za pripremanjem podloge kao u ostatku ulice.

Radnici niškog preduzeća za puteve „Trace”, dok su im vremenski uslovi to dozvoljavali, uspeli su da osnovni sloj asfalta debljine 8 cm postave samo do gradskog stadiona. Kompletno asfaltiranje Ulice 7. jula kao i dela ulice Vojske Jugoslavije, od stadiona za male sportove do mosta na Moravici, trebalo bi da krene već od srede kada se očekuje stabilizacija vremenskih prilika i period bez padavina, što bi omogućilo i postavljanje gornjeg, završnog sloja asfalta debljine 4 cm.

Ulica 7. jula
U opštinskom Odeljenju za komunalne i građevinske poslove nadaju se da će saobraćaj u ovoj ulici biti pušten do kraja nedelje.
Druga faza radova, kojom je predviđeno i uređenja trotoara, počeće na proleće kada je planirano i uređenje trotora u novoprojektovanoj ulici iza stadiona, koja će, kako saznajemo, biti nova lokacija za održavanje vašara. U ovoj ulici za koji dan počeće postavljanje stubova za uličnu LED rasvetu.
Podsetimo, za rekonstrukciju Ulice 7. Jula, investitor JP „Putevi Srbije” izdvojio je sredstva u iznosu od 16 miliona dinara. Usled nastalih problema i dodatnih radova, „Putevi Srbije” obezbedili su i dodatna dva i po miliona dinara.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 + 15 =