Udruženje Nada

Савремена помагала против напуштања школе

Обуком педагошких асистената за коришћење апликације ИнтерАктивни буквар и поделом техничких уређаја и апликација, јуче је почела реализација пројекта „Интерактивна обука и техничко опремање педагошких асистената” који уз помоћ Теленор фондације и Coprix media спроводи Удружење Ромкиња „Нада” из Алексинца.

Udruženje Nada
Наташа Петровић

Пројектом су обухваћени педагошки асистенти из три основне школе са територије општине Алексинац, „Вожд Карађорђе”, „Јован Јовановић Змај” и „Вук Караџић”.

‒ Циљ пројекта је да се смањи број деце која су под ризиком напуштања основног образовања и којима је потребна оваква врста подршке. Педагошки асистенти који раде са овом децом биће обучени да раде са интерактивним средствима како би ученике мотивисали на рад и брже и лакше савлађивање програма читања и писања – каже председница Удружења Ромкиња „Нада” Наташа Петровић и напомиње да се пројекат реализује до краја године.

Иначе, апликација „ИнтерАктивни буквар” је најиновативнији и најзабавнији систем за учење матерњег језика на свету, заснован на научном методу и намењен деци основношколског узраста и који је подржан од стране Министарства образовања, науке и технолошког развоја.
Теленор фондација ће овај пројекат подржати са 450.000 динара.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 5 =