„Пружи корак“ до дечје хемато-онколошке клинике у Нишу

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) организовало је хуманитарну шетњу под називом “Пружи корак!”, а у циљу прикупљања средстава за завршетак изградње новог хемато-онколошког одељења при Клиници за дечје интерне болести у Нишу. Тим поводом Тамара Кларић и Богдан Стевановић кренули су 30. октобра у хуманитарну шетњу од Београда до Ниша. Хуманитарно пешаћење ће трајати 8 дана и том приликом направиће 256.000 корака. Према плану, у нашем граду биће у недељу, 5. новембра, док би требало да на одредиште – дечију клинику у Нишу стигну 6. новембра у поподневним часовима.

Тамара и Богдан ће за само 8 дана направити преко 250.000 корака за изградњу хемато-онколошког одељења на Дечјој клиници у Нишу

Након позива за хуманитарно пешачење кроз Шпанију, које се традиционално одржава сваке године, Тамара је, наводи за Алпрес, дошла на идеју да кроз обилазак и упознавање са лепотама сопствене земље учини и нешто хумано и помогне онима којима је помоћ потребна.

– С обзиром да ми са НУРДОР-ом радимо већ седам, осам година, односно њихови смо волонтери, знала сам да изградња ове клинике у Нишу траје три, четири године и да се дошло до пред сам крај, али да сада недостају она последња средства која НУРДОР нажалост нема јер је исцрпео све своје донације, које су и уграђене у клинику. Ми смо се одлучили на овакву акцију да бисмо сакупили средства која недостају – додаје наша саговорница.

Свако од нас, уколико жели, може подржати ово двоје младих људи и дати свој допринос акцији тако што ће купити по један или више њихових корака на путу од Београда до Ниша слањем СМС поруке на број 1150 или уплатом на рачун НУРДОР-а. Цена једног корака, то јест једне СМС поруке је 100 динара.

За завршетак изградње новог одељења неопходно је прикупити још 7 милиона динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − one =