Програмирање и упознавање других држава у Вожду

Основна школа „Вожд Карађорђе” из Алексинца привела је крају eTwinning пројекат, чија тема је била програмирање.

Vožd Током протекле школске године ученици V, VI и VIII разреда су једним делом на редовној, а углавном на додатној настави из Информатике и рачунарства учествовали у разним активностима у склопу међународног пројекта Explore Scratch. Поред алексиначких, учествовале су 34 школе из Турске, Хрватске, Италије, Грчке, Португалије, Француске, Румуније, Литваније, Шпаније и Пољске.

Током пројекта школе из разних држава размењивале су идеје о учењу програмирања у основном образовању, првенствено употребом Scratch-a. Основна идеја пројекта је увести ученике у свет кодирања на атрактиван начин и подстакнути креативност ученика.

‒ Повезивањем програмирања са разним темама, настојало се показати ученицима да програмирање може бити забавно искуство и развијати вештине алгоритамског начина размишљања, логичког закључивања и решавања проблема. Ученици су креативно изразили своје идеје стварањем анимација, анимираних прича и игри. Теме су се односиле на наше школе, места у којима живимо и државе партнера ‒ објашњава наставница Снежана Богавац Михајловић и додаје да је Вожд Карађорђе” једина школа са територије алексиначке општине, која је учествовала у овом међународном пројекту.

Vožd
Прво место у категорији разне игре 

Више о овом пројекту на блогу или на Twin Space-u пројекта.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 18 =