predsednik Nenad Stanković

Председник Ненад Станковић: Очекују нас значајне инвестиције

Општинска каса наредне године имаће око милијарду и три стотине милиона динара, и, као што увек бива када је реч о јавним парама, различита су мишљења како их треба трошити. О инвестиционим приоритетима, средствима која долазе из републичке касе и других извора и о томе зашто се поједине улице не асфалтирају иако за тим постоји потреба, питали смо у новогодишњем интервјуу председника општине Ненада Станковића. Председника смо питали и како он види функционисање јавних предузећа чији је оснивач локална самоуправа, као и да ли постоји тзв. председниково сокаче.

Када говоримо о буџету за 2018. годину, који је главни пројекат?

Најзначајнија планирана инвестиција је изградња или уређење пешачке зоне у главној улици у самом Алексинцу. Тај део главне Улице књаза Милоша је, после деценија од изградње, у врло лошем стању. Ценећи чињеницу да је то заправо сам центар града у коме се одвија читав јавни живот, не само Алексинчана, већ и људи који живе на територији општине Алексинац, сматрамо да ту крупну инвестицију треба да загриземо у 2018. години и за то смо предвидели 115 милиона. Због саме процедуре, није реално очекивати да изградња пешачке зоне крене у пролеће, када је природно да грађевински радови почну. Вероватно ће то бити у другој половини 2018, а требало би да буду завршени у првој половини 2019.

Опозиција не мисли тако, за њих су то непотребно уложена средства и сматрају да има пречих послова које треба завршити. 

Поједини представници опозиције док су били на власти, 2010. године, радили су пројекат који ми сада желимо да реализујемо и тим пре је чудно што се том истом пројекту противе. Свака локална власт има одговорност да одређује приоритете и ја сам чуо опаску од опозиције да су пре десетак година многе општине неким туђим парама уредиле своје центре, па је моје питање зашто то тада нисмо урадили и ми. Он се не уређује ни сваке године, ни сваких десет година и када се уради једном, такав је за наредних, сигурно, педесетак година. Још нисам дошао до неке инвестиције коју смо ми планирали, а да њу није оспоравала опозиција. Волео бих да у овим последњим годинама нађемо једну инвестицију за коју опозиција каже ‘браво, добро је што то радите’. Када бисмо се руководили тиме шта све опозиција, од онога што планирамо, напада, а нападају готово све, ми практично не бисмо радили ништа и ваљда би тада били задовољни.

Цео интервју са председником општине Алексинац прочитајте у новогодишњем броју АЛ новина: 

https://alpress.rs/files/Al%20novine.pdf

 

Један коментар

  1. Sve sto se uradi u aleksinackoj opstini je plus za gradjane. Svedoci sno da se zadnjih godina deo po deo opstine obnavlja. Treba samo nastaviti ovim tempom.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − one =