Омаж човеку са душом од музике

Концертом под називом „Вече Јоциних мелодија” синоћ су затворени овогодишњи „Дани алексиначке културе”. Ово вече било је омаж композитору, аранжеру и музичком педагогу Јовици Гавриловићу који је иза себе оставио богат музички опус. Апсолутни слухиста и човек са душом од музике, како су многи говорили, написао је и аранжирао велики број вокалних и инструменталних композиција и објавио неколико збирки за хармонику и клавир.

За своје стваралаштво, Јовица Гавриловић је награђиван и од Радио Београда и Удружења композитора Србије. Посебно место у његовом музичком опусу заузима рад са најмлађима у оркестру „Ведри звуци”.

Неке од Јоциних најпознатијих композиција изводили су чланови алексиначког хора „Певница” и вокалног састава „Константин” из Ниша.

„Певницу” је предводила кћерка Јовице Гавриловића др Марина Гавриловић, док је нишки мушки вокални састав предводио Јоцин братанац, Милош Гавриловић.

На крају вечери чланови „Певнице” и „Константина” заједнички су извели три Јоцине композиције „Русе косе”, „Оро се вије” и „Ово је Србија”.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − 1 =