OK Bend 2

OK bend zatvara „Kulturno leto”

Koncertom OK benda sutra će biti zatvoreno ovogodišnje „Kulturno leto” koje je počelo 14. jula i koje je tokom mesec i po dana Aleksinčanima ponudilo pozorišne predstave, koncerte, književne večeri i brojne radionice.

„Kulturno leto” otvoreno je premijerom predstave „Crvenkapa” u izvođenju Gradskog pozorišta „ Teatar 91” a potom je na platou ispred biblioteke odigrano još sedam predstava za mališane, kao i dve za nešto stariju publiku.

Manifestaciju je obeležila i nedelja srpsko-grčkog prijateljstva u okviru koje su nastupili KUD „Sveta Sofija” i filharmonijski orkestar iz Patre kao i orkestar mladih opštine Lavrio.

Jedan vikend protekao je u znaku gostiju iz opština Partiš, Ranilug i Kosovska Kamenica iz Kosovskog Pomoravlja koji su se predstavili etno izložbom, koncertom narodnih pesama i pozorišnom predstavom.

Folklorne nastupe su pored domaćina GKUD „Aleksinac” imala i Kulturno umetnička društva iz Vitoševca, Mozgova, Drenovca kod Paraćina, Blaca i Lebana. Na „letu” su nastupili i Aleksinački mešoviti hor „Šumatovac” i OMŠ „Vladimir Đorđević”.

Aleksinčani su imali priliku da uživaju u pevačkom i sviračkom umeću glumaca Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića u njihovom muzičko-poetskom kabareu „Da, to su bili dani” ali i da prisustvuju predstavljanju knjige Dušana Vesića „Magi – Kao da je bila nekad”.

Biblioteka „Vuk Karadžić” kao jedan od suorganizatora bila je zadužena za organizovanje radionica lepog pisanja, „U duhu slova” i „Slovenski jezik od staroslovenskog do srpskog jezika”.

Koncert OK benda biće održan na stadionu za male sportove sa početkom u 22 sata a lepa vest je da, prema najavama meteorologa, sutra neće biti kiše.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 − three =