Од среде до петка “Пекарски дани” у Алексинцу

Традиционална манифестација „Пекарски дани“, коју организује Пољопривредна школа „Шуматовац“, по 12. пут ће бити отворена у среду, 25. октобра, у 19 часова и трајаће до петка, 27. октобра.  Представници организатора кажу да су све припреме завршене на време и по плану, а домаћини су спремни да дочекају госте из других школа и из иностранства.

Председник организационог одбора “Пекарских дана” Саша Станојевић

Већ данас ће бити познати добитници награда ликовног и литерарног конкурса о хлебу и пециву, у коме су учествовале 22 школе, а као традиционални увод у „Пекарске дане“ од понедељка до среде одржаће се и спортска такмичења у одбојци за девојчице и у малом фудбалу за дечаке из основних и средњих школа са територије наше општине.

Од среде, за када је заказано званично отварање манифестације, програм ће бити обогаћен и образовним, културним и забавним садржајима – представљањем пекара и пекарских производа, предавањима, радионицама, позоришним представама, изложбама – а у петак током читавог дана сви посетиоци ће моћи да присуствују можда и најатрактивнијем делу манифестације, избору за најбољи славски колач, каже у изјави за Алпрес председник организационог одбора Саша Станојевић.

– Концепција је свакако иста као претходних година, међутим, мењају се садржаји и оплемењују постојећи, мењају се учесници. Нешто што се може сматрати новином су стручна предавања која ће бити у петак, 27. октобра, а на којима ће као предавачи учествовати гости из Високе пољопривредне школе струковних студија из Прокупља, доктори пољопривредних наука, доктори хумане медицине, представници привредног сектора који су успешни у својој делатности, па верујемо да ће и то бити занимљиво нашим грађанима – напомиње Станојевић.

И овогодишње „Пекарске дане“, између осталих, подржали су локална самоуправа, Центар за културу и уметност, Општинска организација за туризам и спорт и Градско позориште „Театар 91“.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 4 =