Savet

Oglasna tabla obavezna i za privatnike

Na današnjoj sednici Saveta za zdravlje opštine Aleksinac razmatrana je ponuda organizacije „Zdrav život” iz Beograda, koja se tiče programa prevencije vršnjačkog nasilja.

Program pod nazivom „Zato što te se plašim” namenjen je učenicima viših razreda osnovnih škola i srednjoškolcima. U prvom delu, glumci Ivan Jevtović, Milena Nikolić i Dejan Jajčanin kroz istoimenu predstavu daju prikaz dobrih i loših ponašanja sa porukom mladima da je jedino rešenje problema zdrava komunikacija. Drugi deo programa je obraćanje profesora doktora Ratka Božovića, sociologa kulture ili profesora doktora Žarka Trebješanina, psihologa, dok bi u onom trećem, interaktivnom delu, prisutni učenici sugerisali glumcima kako da reše određene konflikte iz predstave.

Savet je usvojio i zaključak da se svim zdravstvenim ustanovama, privatnim ordinacijama i apotekama, kao i u ustanovama socijalne zaštite uputi dopis kojim se obaveštavaju da su dužne da na oglasnoj tabli imaju istaknuto obaveštenje da građani, ukoliko nisu zadovoljni pruženim uslugama mogu da se obrate Savetniku za zaštitu pacijenata pri lokalnoj samoupravi.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

10 + twenty =