Novi kiks kod kuće: Napredak poražen od Novog Pazara

Ekipa Napredak Bosforusa poražena je na svom terenu od Novog Pazara 55:70 (13:22, 19:13, 10:20, 13:15). Aleksinčani su u prvom poluvremenu vodili ravnopravnu borbu sa rivalom, da bi u drugom delu u potpunosti posustali. Meč je, između ostalog, obeležio i veliki broj kontroverznih odluka sudijske trojke. Najbolji u našem timu bio je Nemanja Mitić, koji je uz 22 poena imao i 11 uhvaćenih lopti.

Uvodnih nekoliko minuta prve četvrtine obeležila je ujednačena igra oba protivnika, da bi gostujući tim u nastavku ostvario seriju 9:0 i nakon 10 minuta igre vodio sa 13:22.

U nastavku meča viđena je nešto angažovanija igra Aleksinčana. Serijom 11:0, Napredak dolazi do preokreta, ali Novopazarci uspevaju da odbiju nalet domaćih i na poluvreme odu sa prednošću 32:35.

U drugom delu igre usledio je potpuni kolaps ekipe Napretka. Nemanja Mitić faulirao je ispod koša centra gostiju, ali je faul dosuđen kapitenu Napretka, Dragoljubu Šikmanu. Kako je ovo Šikmanu bio treći faul, trener Raičević bio je prinuđen da jednog od svojih najboljih igrača izvede iz igre. Ubrzo je 4. faul zaradio i Slaviša Bogavac, te je domaća ekipa u nastavku susreta bila značajno desetkovana, što je iskusni gostujući sastav umeo da iskoristi.

Novi Pazar je i u poslednjoj deonici uspeo da, bez većih problema, zadrži dvocifrenu prednost i na kraju slavi sa 55:70. Ovo je bio četvrti poraz poraz košarkaša Napretka na domaćem terenu.

Napredak Bosforus sada ima skor od 9 pobeda i 10 poraza, a u narednom kolu odmeriće snage sa Planom, koja ima isti učinak.

Napredak Bosforus: Šikman 6 (5sk, 4as), Zornić 4 (6sk, 3as), Jančić 11 (8sk, 3as), Đurđević, Stevanović, Vidić, Živadinović, Stanisavljević 9 (3sk, 3as), Mitić 22 (10sk), Jeremić, Bogavac 3, Stojković.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × one =