Нови кикс код куће: Напредак поражен од Новог Пазара

Екипа Напредак Босфоруса поражена је на свом терену од Новог Пазара 55:70 (13:22, 19:13, 10:20, 13:15). Алексинчани су у првом полувремену водили равноправну борбу са ривалом, да би у другом делу у потпуности посустали. Меч је, између осталог, обележио и велики број контроверзних одлука судијске тројке. Најбољи у нашем тиму био је Немања Митић, који је уз 22 поена имао и 11 ухваћених лопти.

Уводних неколико минута прве четвртине обележила је уједначена игра оба противника, да би гостујући тим у наставку остварио серију 9:0 и након 10 минута игре водио са 13:22.

У наставку меча виђена је нешто ангажованија игра Алексинчана. Серијом 11:0, Напредак долази до преокрета, али Новопазарци успевају да одбију налет домаћих и на полувреме оду са предношћу 32:35.

У другом делу игре уследио је потпуни колапс екипе Напретка. Немања Митић фаулирао је испод коша центра гостију, али је фаул досуђен капитену Напретка, Драгољубу Шикману. Како је ово Шикману био трећи фаул, тренер Раичевић био је принуђен да једног од својих најбољих играча изведе из игре. Убрзо је 4. фаул зарадио и Славиша Богавац, те је домаћа екипа у наставку сусрета била значајно десеткована, што је искусни гостујући састав умео да искористи.

Нови Пазар је и у последњој деоници успео да, без већих проблема, задржи двоцифрену предност и на крају слави са 55:70. Ово је био четврти пораз пораз кошаркаша Напретка на домаћем терену.

Напредак Босфорус сада има скор од 9 победа и 10 пораза, а у наредном колу одмериће снаге са Планом, која има исти учинак.

Напредак Босфорус: Шикман 6 (5ск, 4ас), Зорнић 4 (6ск, 3ас), Јанчић 11 (8ск, 3ас), Ђурђевић, Стевановић, Видић, Живадиновић, Станисављевић 9 (3ск, 3ас), Митић 22 (10ск), Јеремић, Богавац 3, Стојковић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 4 =