Porodilište

Нова донација у породилишту: Новчана помоћ за свако трећерођено дете

После буке машина и мајстора који су радили на уређењу новог простора, у алексиначком породилишту најзад се чује оно што представља смисао пређашњих радова, дечји плач. Прворођена беба, девојчица Мина, добила је друштво, дечака Милана, а слику додатно улепшава податак да су и једна и друга беба треће дете у породици.

Porodilište

Та вест обрадовала је и наше суграђане, посебно власнике фирме „Вабис”, који су решили да до краја године свакој породици која добије треће дете на новом одељењу донирају по 20 хиљада динара. На ову идеју су, кажу, дошли пошто се Минино рођење поклопило са њиховим слављем.

Porodilište
Анита Стошић уручила је прве поклоне

‒ Ми смо 24. јула отворили ресторан, те вечери је доктор Видић био наш гост и игром случаја сутрадан се чуо са мојим оцем и рекао му је како се родила прва беба у новом породилишту. Тада смо дошли на идеју да на неки начин дамо допринос и да помогнемо нашој општини и нашим суграђанима – прича нам Анита Стошић, ћерка власника фирме „Вабис”, Ванка Стошића, која је данас обишла породиље и уручила прве поклоне.

Овај хумани чин наших суграђана обрадовао је и руководство болнице па, и поред жеље донатора да остане анониман, инсистирали су да јавност буде упозната са овим несвакидашњим гестом.

Porodilište ‒ Замолио сам их јер је то дубоко хуман гест, потпуно је спонтан, а породица је већ у више наврата давала донације болници. И прихватили су, морам да признам мало нерадо. Искрено њима реклама није потребна, они су успешни, али мени је било драго да се зна да постоји јако пуно људи у Алексинцу који хоће да помогну и људи из овог града то треба да знају. Веома сам захвалан и срећан када имамо такву ситуацију да људи понуде нешто сами и сам гест је веома дирљив – каже нам др Горан Видић, директор болнице.

Наш саговорник истиче да у Алексинцу постоји још много успешних привредника који редовно помажу болницу, а нада се и наставку оваквог тренда рађања. Иначе, и беба која је рођена на свечаном отварању породилишта, дечак Митар, треће је дете у породици.

Porodilište
Рођена и друга беба, дечак Милан

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + 11 =