potoci

Nemarnost zatvorila potoke

Izlivanje Južne Morave u nekim delovima opštine ugrozilo je oranice, ali ne i domaćinstva i nije bilo potrebe za prinudnim iseljenjem, utvrdili su predstavnici opštinskih službi nakon današnjeg obilaska nekoliko lokacija na teritoriji aleksinačke opštine. Atarima sela Gornjeg i Donjeg Ljubeša, Srezovca i Vitkovca, nakon izgradnje nasipa na levoj obali Morave, ne preti opasnost od plavljenja oranica i kuća.

‒ Problem u ovom delu sada stvaraju podzemne vode koje se javljaju na najnižim tačkama njihovih parcela, ali i neuređeni bujični potok koji dolazi iz pravca Kormana, jer voda koja je stigla do njiva nema gde da otiče. Sa ovim problemom biće upoznat Štab za vanredne situacije, kako bi se preduzele jedine moguće mere u ovom trenutku – kaže načelnik Odeljenja za komunalne i građevinske poslove Novica Dragićević i napominje da će se taj problem rešavati narednih godina, a to podrazumeva izradu tehničke dokumentacije i geodetsko snimanje kompletog terena.

potoci

Problem sa bujičnim potocima nakon topljenja snega javio se u selima u delu opštine od Katuna prema Prugovcu i Lipovcu i to najviše zbog ljudske nemarnosti jer, prema rečima nadležnih, ti potoci meštanima služe za deponiju tako da je bujica sakupila sav šljam, granje i smeće i preprečila vodopropuste, pa se voda izlila na kolovoz.

potoci
Sve odrone i nanose, kao i začepljene vodopropuste, juče i danas očistila je mehanizacija Preduzeća za puteve i nijednog trenutka, kako ističu nadležni, nije došlo do blokade saobraćaja na putnim pravcima u ovom delu opštine.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 3 =